La Pontifícia Comissió per als Béns Culturals de l’Església, en la seua Carta Circular dirigida als Bisbes diocesans el 2 de febrer de 1997, titulada “La funzione pastorale degli arxivaig vore ecclesiastici”, ens explica que la documentació conservada en els arxius de l’Església catòlica és un patrimoni immens i preciós, cultiva la memòria de la vida de l’Església i manifesta el sentit de la Tradició.

En conseqüència, els Arxius Parroquials constituïxen un valuós testimoni gràfic, que ha de custodiar-se i conservar-se adequadament. En ells s’arreplega l’acció pastoral de la comunitat parroquial, permetent reconstruir les vicissituds de l’evangelització i de la vida cristiana.

Per a posar al servici de la societat eixe patrimoni documental i cultural, de conformitat amb l’Article XV de l’Acord sobre Ensenyança i Assumptes Culturals, entre l’Estat espanyol i la Santa Seu, de 3 de gener de 1979, s’ha considerat convenient digitalitzar els fons històrics dels Arxius Parroquials de l’Arxidiòcesi, ja que suposa l’obertura a una missió cultural i investigadora, al mateix temps que social i eclesial.

A l’article quart d’estes disposicions firmades i publicades 3 d’octubre de 2012 diu:

Quarta.- El treball de digitalització es durà a terme, únicament, pel Servici Diocesà d’Arxius Parroquials (SDAP).

Xavier Serra Estellés, responsable del SDAP des de 28 de novembre de 1994, com així consta la publicació del BO de la Diòcesi.

 

Per a qualsevol problema de funcionament, contacta amb el webmaster: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.