Monumenta Archivorum Valentina

Sèrie de publicacions de la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València, encaminada a proporcionar inventaris, catàlegs i transcripcions de documentació històrica conservada en arxius eclesiàstics, principalment parroquials.

La sèrie es distribuïx gratuïtament o amb una aportació voluntària de 15 euros anuals a totes les parròquies amb rector resident en la Diòcesi de València, als subscriptors d'Annales Valentinos (revista de la mateixa Facultat), i a altres institucions públiques i personalitats rellevants del món de la investigació i de la cultura.

En el moment present està en preparació el número XV de la sèrie, sobre Visites Pastorals de Joan de Ribera.

Les publicacions fins a l'actualitat són les següents:

I. Ordenamiento de los archivos parroquiales en la diócesis de Valencia,1998, 54 pàgs. Autor: Xavier Serra Estellés.

II. El Archivo parroquial de San Miguel de Enguera, 2001, 115 pàgs. Autores: Nicolás Bas Martín, Jorge Benavent Montoliu, Josep Cerdá Ballester, Vicent Pons Alós, Amparo Vidal Gaviria.

III. Inventario del Arxivo parroquial de Nostra Senyora de la Misericòrdia de Campanar, 2002, 67 pàgs. Autores: Rosa Arnau Ros, Julio Miquel Descalzo, Xavier Serra Estellés.

IV. El Archivo Diocesano de Valencia – L'Arxiu Diocesà de València. I. Inventario del Fondo Histórico. II. Catàleg de Pergamins, 2003, 252 pàgs. + 1 CD. Autor: Xavier Serra Estellés, amb la col•laboració de Juan Luis Corbín Ferrer, Mª Pilar Corbín Ferrer, Inés López Moral.

V.Inventario de los Archivos parroquiales: de La Marina Alta. I. Arxiprestat de Sant Vicent de la Font Santa, 2004, 144 pàgs. Autores: Romualdo Bertomeu Gómez, Juan Josep Cardona Ivars, Xavier Serra Estellés.

VI. La consueta o "Instrución de sacristanes y mui en particular para el de la parroquia de la villa de Xábea. Año 1769", 2004, 144 pàgs. Autors. Xavier Serra Estellés, Antoni Tordera Sáez.

VII. Inventario de los Archivos parroquiales: de La Marina Alta. II/I. Arxiprestat del Marquesat de Dénia, 194 pàgs. Autores: Albert S. García Carrió, Ofelia Ramis Ramis, Xavier Serra Estellés, Miquel Vives Signes.

VIII. Un Cànon de la missa del segle XIV en romanç. Estudi i edició de la versió de Guillem Anglés (ACV, Ms. 169), 2007, 171 pàgs. Autors: Antoni Ferrando Francés, Xavier Serra Estellés.

IX. Inventario de los Archivos parroquiales: de La Marina Alta. II/2. Arxiprestat del Marquesat de Dénia, 2008, 215 pàgs. Autores: Javier Calvo Puig, Xavier Serra Estellés.

X. La Consueta de la Seu de València dels segles XVI-XVII. Estudi i edició del ms. 405 de l'ACV, 2009, 2 vol. Autors: Joaquim Martí Mestre, Xavier Serra Estellés.

XI. Inventario de los Archivos parroquiales: de La Marina Alta. III. Arxiprestat de les Valls de Pego, 2010, 198 pàgs. Autor: Xavier Serra Estellés.

XII. Inventario de los Archivos parroquiales: de La Costera. 2013, 339 pàgs. Autor: Josep Cerdà i Ballester, Juan Ignacio Pérez Giménez, Xavier Serra Estellés.

XIII. Inventari dels Arxius parroquials: de La Ribera, 2014, 320 pàgs. Autor:Xavier Serra Estellés.

XIIIa. Carcaixent. Apèndix Darás. 2014. 249 pàgs. Autor: Bernardo Darás.

XIV. Inventari dels Arxius Parroquials de la Vall d'Albaida, 2015, 303 pàgs. Autor: Xavier Serra Estellés.

XIV. Annex I, Bocairent, Inventari Sempere. Autora: Pepa Sempere Domènech.

XIV. Annex II, Ontinyent, Inventari Sanchis. Autora: Immaculada Sanchis Gandia.

XIV. Annex III, Pobla del Duc, Inventari Calzado. Autor: Antoni Calzado Aldaria.

XV. Inventari dels Arxius Parroquials de l'Alcoià, l'Alt Vinalopó i El Comtat. 2017 Autor: Xavier Serra Estellés i Vicent Torregrosa Valls.

XV. Annex I, Beniarrés i l'Orxa, Moncho. Autor: Vicente Moncho Grau.

XVI. Inventari dels Arxius parroquials de La Safor, 2018, 249 pàgs. Autor: Xavier Serra Estellés.

XVII. Inventari dels Arxius parroquials de la Canal de Navarrés, la Hoya de Buñol y el Valle de Cofrentes-Ayora, 2019, 229 pàgs. Autor: Xavier Serra Estellés.


Per a comandes i informació: Facultat de Teologia. EDILVA. Trinitaris 3. 46003 València. Telèfons: 963155800 i 963155802. Fax: 963155801.

Coordinador de la sèrie des de l'nici fins al moment actual: Xavier Serra Estellés, sacerdot diocesà.

Telèfon: 619273936.

Correu electrònic: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.