En l'Arxiu Parroquial.

L'accés a la documentació històrica (documents amb antiguitat mínima de 100 anys) en un Arxiu Parroquial ha de ser lliure i gratuït a tota persona que amb intenció d'estudi i investigació es comprometa a observar les normes generals i específiques per les que es regula la consulta dels arxius eclesiàstics.

Tot investigador o persona que desitge consultar documents històrics d'un arxiu parroquial no necessitarà un altre requisit més que acreditar la seua personalitat.

L'investigador haurà de posar-se en contacte amb el rector per a determinar les circumstàncies locals i temporals més adequades per a la consulta.

En l'Arxiu  Diocesà

Complint la normativa canònica, els Fons Històrics d'algunes parròquies han sigut traslladas a l'Archiu Diocesà. La propietària del dit Fons Històric continua sent la Parròquia, i el Fons Històric en qüestió figura en la secció “Fons en Depòsit” de l'Arxiu Diocesà. Quasi tota eixa documentació està també fotodigitalitzada. Una relació de Parròquies -els Fons Històrics de les quals es troben a l'abast de l'investigador en l'AD-, dels seus fons fotodigitalitzats i d'inventaris dels mateixos es pot consultar en esta pàgina web en la secció Fons fotodigitalitzats.

El Servici Diocesà d'Arxius Parroquials ha posat, també, a l'abast de l'investigador Fons Històrics fotodigitalitzats d'altres Arxius Parroquials, no en depòsit en l'AD. Una relació de Parròquies els fons històrics de les quals estan fotodigitalitzats, inventariats i a l'abast de l'investigador en l'AD, es pot consultar igualment en esta pàgina web en la esmentada  secció Fons fotodigitalitzats.

Diversos col·laboradors voluntaris han indexat alguns Llibres Sacramentals d'Arxius Parroquials (sempre amb antiguitat superior als 100 anys), facilitant així, considerablement, la consulta per part d'un investigador d'un determinat cognom. Una relació de Parròquies la indexació de la qual es troba a l'abast de l'investigador en l'AD, es pot consultar en esta pàgina web en la secció Fons indexats.

El Director de l'Arxiu Diocesà és el Rvd. En Ramón Fita Ferrer, i la seu de l'Arxiu està en Plaça del Palau 2, 46003 València. Telèfon: 963829759

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Consulta de documentació històrica: de dimarts a dijous de 9 a 13 hores.